18 Şubat 2012 Cumartesi

KALİTELİ MERMER VE RENKLİ MERMER MODELLERİ

Mermer malzemesi doğada bulunan büyük cevherlerden kesilerek elde edilir.
Kalsiyum karbonat içerdiği bilinen kristal yapılı bir kaya cinsi olan bir malzemedir. Peki bu malzemeyi değerli yapan olgu nedir?
Bu öyle uyumlu bi malzemedir ki inşaat alanında yapılarla oldukça güzel bir görüntü sağlar. Özellikle de parlatılırsa...

Mermerin doğadan elde edilmesi.
                                    
Hepimizinde aklına gelebileceği üzere, mermerin ana maddesi kireçtaşı yada benzeri yapılardır. Bu yapılar yüksek sıcaklık ve basınçla beraber kimyasal yapılarının değişmesiyle meydana gelir. Mermer maddesi kalsiyum oksit ve karbondioksit içeren bir yapı malzemesindir. Birçok farklı model ve rengi mevcuttur. İçeriğindeki diğer bazı elementlerin bulunması nedeniyle renklerinde değişmeler görülür. Bu renk değişimi ise mermeri dekorasyon alanında vazgeçilmez bir malzeme olarak karşımıza çıkarmaktadır.
Sarı kahverengi gri gibi renkler mermerin doğal olarak sahip olduğu renklerdendir ve çok farklı dekoratif işlerde rahatlıkla kullanılabilir. Yerin altında zaman zaman çok yüksek derinşiklere kadar mermere rastlamak mümkündür. Mermerleriyle ünlü olan özelliklede renkli olanlarıyla Uruguay ülkesidir. Mermer deyince en kaliteli mermerlere sahip olan ülkeler ise Hindistan Afrikada bazı ülkeler ve Amerikanın birtakım bölgeleri  olarak karşımıza çıkmaktadır.



0 yorum:

Yorum Gönder